skip to Main Content
Thuis in alle rust passen en bekijken
Bezorging aan huis
14 Dagen de tijd om te beslissen
Betalen per paypal of bank

Zwemkleding Was-label:

Afspoelen en wassen:

Juiste zorg voor een badpak gaat ervoor te zorgen dat chemische stoffen en elementen die het kan schaden zo snel worden geëlimineerd mogelijk na blootstelling. Lees altijd de instructies van de fabrikant van het label in de zwembroek, als het pak speciale zorg die hier niet vermeld kunnen vereisen.

Onmiddellijk na gebruik :

Een van de meest fundamentele stappen in de zorg voor een badpak is om het te spoelen met koud water uit de kraan na het dragen van het, of zwemmen of alleen maar zonnebaden. Zout water, chloor, body olie, zonnebrand, vuil, zand en andere stoffen kunnen de elasticiteit van badpak materiaal beschadigen; spoelen na gebruik helpt bij het verwijderen van deze, en voorkomt dat ze eten weg op de vezels. Als het zwembad of op het strand heeft koude buitendouches, spoel er uit. Zo niet, verwijder dan het pak en spoel in een spoelbak met koud water.

Idealiter wanneer het pak wordt gedragen voor langere tijd moet worden gespoeld na elke zwem, voor zonnebaden. Voor grotere zwembroek levensduur, minimaliseren zonnen na het zwemmen, omdat de combinatie van zon en chemicaliën het verouderingsproces kunnen versnellen.

Hand Wash Na het dragen :

De meeste deskundigen raden aan de hand wassen zwempakken. Naast het onmiddellijk spoelen na het dragen van een zwembroek, wassen aan het eind van die dag is ook een essentiële stap in zwembroek zorg. Vul een spoelbak met koud water en voeg een kleine hoeveelheid van een milde vloeibare handzeep of wasmiddel bedoeld voor fijne was. Laat het badpak weken gedurende 15 minuten, dan zachtjes masseren met de handen om de chemicaliën en vuil uit te werken. Tap het water en zeep en spoel tot het water helder is. Nooit wringen of draai de zwembroek.

Voor het racen zwempakken, fabrikanten raden het wassen met alleen koud water.

Wasmachines:

Over het algemeen zijn wasmachines niet aanbevolen voor vrouwen zwempakken. Zelfs als die op de zachte cyclus, kan agitatie destructief voor veel onderdelen van een badpak, waaronder elastische bandjes, padding in de cups, en decoratieve elementen zijn. Daarom hebben veel experts raden nooit machine wassen van een badpak.

Echter, er zijn sommigen die raden het wassen van een badpak in een machine na elke vier of vijf toepassingen, omdat het verwijdert aanzienlijk meer vuil, chloor, olie, zout en dan de hand wassen alleen. Voor degenen die de voorkeur geven om te wassen in de machine, het plaatsen van de zwembroek in een mesh waszak of kussensloop helpt het risico dat het pak scheurt, strekken, of draaien rond de machine of een ander artikel van kleding te voorkomen. Was het pak op de delicate, koude cyclus, samen met een paar handdoeken of andere fijne was om te helpen het pak te beschermen tegen over-agitatie.

Pakken met decoratieve elementen zoals pailletten of glitter mag alleen met de hand worden gewassen. Lees altijd de instructies van de fabrikant op het kledingstuk zelf.
Hoe maak je een badpak Droog

Wringen een badpak nooit uit. Dit kan gemakkelijk beschadigen de delicate weefsels en veroorzaken het pak om zijn vorm te verliezen. In plaats daarvan legt u deze plat tussen twee droge handdoeken, rol de handdoeken op, en druk de handdoeken zodat ze absorberen het overtollige water. Het badpak moet niet te lang in de handdoeken worden gelaten echter of het kan vlekken krijgen.

Als alternatief kan pakken plat worden geplaatst in geventileerde ruimte. Badpakken mag niet worden opgehangen om te drogen, omdat water verzamelen op de bodem kan het weefsel uitstrekken. Drogen uit direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Elektrische drogers mag niet worden gebruikt, omdat de warmte is heel schadelijk voor elastische stoffen. Mand drogers verkrijgbaar bij sommige zwembaden kunnen ook pakken door overmatig bewegen en wringen beschadigen.

Zwempakken moet volledig droog zijn voor de opslag van zijn.

Veel mensen weten niet hoe ze goed verzorgen van hun badkleding. Bovendien, het is gebruikelijk voor mensen om over het hoofd of gewoon negeren het wassen en zorg instructies vinden op de binnenkant-tags. Dit leidt bijna altijd tot teleurstelling en / of ontevredenheid van de drager. Of besteedt u 50 of 500 dollar op een badpak, het verzorgen van uw badkleding op de juiste manier is volledig fundamenteel voor zijn lange levensduur. Volg deze stappen en je zult in staat zijn om uw mooie badkleding genieten voor vele jaren te komen.

Weet dat chloor kan uw badkleding ruïneren. Zorg ervoor om te controleren regelmatig uw zwembad en chloorgehalte hot tub’s. Als het te hoog is, kan de overmatige hoeveelheid chloor breken de spandex van de badmode, die de vorm van uw badkleding zal ruïneren. Bovendien kan te veel chloor versnellen fading van het weefsel.

Blijf uit de buurt van ruwe oppervlakken. Zitten en / of wrijven tegen getextureerde zwembad dekken en eventuele ruwe randen kan het glad en luxueuze textuur van je badkleding ruïneren.

Voorkomen dat je teveel lotions en oliën op uw badkleding. Sunscreen, zonnebrandolie, en cosmetica kan schadelijk zijn voor zwempakken zijn. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk als je spoelen en wassen uw badkleding.

Spoel je badkleding in koud water na elk gebruik. Door het spoelen van uw zwemkleding in koud water, zal u helpen bij het verwijderen van de overtollige zout en chloor. Dit is een belangrijke stap te nemen voor het wassen.

Was geen badkleding in elektrische wasmachines. Hoewel uw wasmachine voorzichtig kan worden ingesteld om te fietsen, kan het nog veel te ruw zijn. Wasmachine kan de vorm, structuur en opvulling, alsmede delicate versieringen, stenen of beading ruïneren. Daarom was uw badkleding met de hand in koud water; warm water is ook acceptabel. Gebruik altijd een milde zeep, dat is bedoeld voor delicate stoffen.

Knijp voorzichtig het water uit je badkleding na het wassen. Wees voorzichtig en niet wringen of draai je zwembroek ruwweg, als deze zijn vorm zou kunnen ruïneren.

Laat uw badkleding in een elektrische droger droogt niet. Net als bij elektrische wasmachines, kan elektrische drogers zijn te ruw voor het fragiele materiaal van badmode. In een schaduwrijke en goed geventileerde ruimte, leg je zwembroek plat te drogen. Door het leggen van het plat, zal u de verschijning van rimpels en plooien te verminderen.

Tips:

Vergeet niet dat overmatig chloor, en elektrische wasmachines en drogers zijn niet de beste voor uw badkleding. Als u van plan bent om buiten in de zon voor een langere periode van tijd, neem een pauze en afkoelen in de schaduw of onder een parasol.

Bewaar je natte badkleding in een plastic zak. Dit zal de kans op de kleur bloeden of wrijven af op andere zwempakken te verminderen. In plaats daarvan, individueel Wikkel natte zwemkleding in een licht-gekleurde handdoek.

Hijabs/sjaals en Kleding:

Natuurlijke stoffen
Natuurlijk stoffen zijn gemaakt van plantaardige of dierlijke vezels en zijn doorgaans van een betere kwaliteit. Deze stoffen scoren het hoogste qua draagcomfort. Ook je huid heeft geen problemen met natuurlijke stoffen. Slechts in uitzonderlijke gevallen komen irritatie of allergieën voor.

  • Zijde: Zijde wordt gemaakt van een dierlijke vezel. Deze stof wordt wel eens gezien als de meest waardevolle textielsoort. Zijde is een heel vloeiende, glanzende en luchtige stof die geschikt is voor trouwjurken, dassen, bloezen, kostuums, enzovoort. Het is een zeer sterke stof, maar dat wil niet zeggen dat je er geen zorg voor moet dragen. Transpiratie kan makkelijk binnendringen in zijde en blijvende vlekken creëren, ook alcohol (denk aan deodorant, haarlak en parfum) kunnen de stof schaden. Draag dus geen zijde op je blote huid en wacht na het opdoen van een geurtje tot het droog is. Het is raadzaam om je zijden kledingstukken bij de droogkuis te laten reinigen.
  • Katoen: Een zachte stof die gemaakt wordt van een plantaardige vezel, afkomstig van de katoenplant. De meeste kledingstukken die bij ons in de winkels liggen, zijn van katoen. De stof is zo populair omdat hij als het ware ademt: hij neemt makkelijk vocht op en laat het even makkelijk weer door. Daarnaast is katoen slijtvast en soepel en kan je het moeiteloos strijken. Jammer genoeg kan de stof wel krimpen. Dat kan je voorkomen door een katoenen kledingstuk maximaal op 30 of 40 graden te wassen, afhankelijk van het wasvoorschrift.
  • Wol: Wol wordt gemaakt van de haren van dierenvacht, meestal van schapen. Het is vooral een goede isolator tegen de koude. Het is een warme, elastische en zachte stof. Het nadeel van wol is dat het makkelijk pluist en moeilijk wasbaar is. Het is belangrijk dat je het label in je wollen kledingstuk nakijkt. Sommige wol mag namelijk alleen met de hand gewassen worden. Dat doe je op 30 graden met een vloeibaar wolwasmiddel. Wring het kledingstuk niet uit, ga er niet op wrijven en laat het niet weken. Spoel het op dezelfde temperatuur zodat het niet kan krimpen, en vooral: laat het liggend drogen zodat het zijn vorm niet verliest. Als je wollen kledingstuk toch geschikt is voor machinewas, overschrijd je best de 30 graden niet. Centrifugeer het kledingstuk op de hoogste stand, maar niet langer dan één minuut. Laat het liggend drogen en gebruik nooit wasverzachter voor je wol, dat is schadelijk voor de vezels.
  • Linnen: Linnen is een natuurlijke stof die gemaakt wordt van vlas. Het is een sterke, vormvaste stof die makkelijk te onderhouden is. Bovendien is linnen erg luchtig waardoor het een waar plezier is om te dragen. Het enige nadeel is dat linnen snel kreukt. Je mag linnen niet te warm wassen, 50 graden is al voldoende. Droog je linnen kleding vervolgens niet in de droogkast of in de zon. Je rekt de stof ook best een beetje uit voor je het laat drogen, zo voorkom je krimpen. Strijken doe je heel heet en liefst aan de binnenkant.

Voorts vallen onder de natuurlijke stoffen ook nog fluweel en satijn, twee stoffen die gemaakt zijn van zijde of katoen. Fluweel is een kwetsbare stof met een speciale glans. Om die te behouden kan je fluweel het best laten stomen.
Satijn is een glanzende stof die erg soepel valt. Je mag de stof wassen met de machine, maar maximaal op 40 graden. Gebruik een vloeibaar wasmiddel voor een mooier resultaat.

Back To Top